Стопкадър Novini.bgГЕРБ започна разговори за съставяне на кабинет. Кандидатът за министър-председател

...
Стопкадър Novini.bgГЕРБ започна разговори за съставяне на кабинет. Кандидатът за министър-председател
Коментари Харесай

Проф. д-р Габровски разговаря с Демократична България за кабинет

Стопкадър Novini.bg

ГЕРБ стартира диалози за сформиране на кабинет. 

Кандидатът за министър-председател, повдигнат от ГЕРБ - СДС проф.  д-р Николай Габровски започна срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно заседание.

По време на срещите проф. Габровски показва визията си за сформиране на държавно управление с първия мандат и търси поддръжка за подобен.

Поканите към всички към този момент са изпратени.

Разговорите започнаха през днешния ден с представители на ПГ „ Демократична България “ (ДБ).

От страна на Демократична България говори съпредседателят Христо Иванов. 

Той като начало благодари за срещата. „ Влизате в един извънредно не добър терен, в случай че съумеете, ще бъде извънреден триумф за страната ни “, сподели Иванов на Габровски.

„ Ние почитаме вашите старания и изключително персонално. Инвестирате целия си обществен и професионален капитал “, сподели той.

„ Ако бъде излъчено държавно управление, ние ще бъдем отворени въпреки и като съпротива да работим по съответни тематики “, съобщи Иванов и разясни: „ Има един необятен набор от тематики, по които ние работим и имаме общи позиции с ГЕРБ – СДС “.

Христо Иванов потвърди към този момент неведнъж споменаваната позиция на Демократична България, че няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ – СДС.

Проф. д-р Николай Габровски благодари на Иванов за експозето му. Той съобщи, че е реалност, че няма партийна обязаност, само че подсети, че обстановката е извънредно тежка за страната ни и тя не се нуждае от нови избори тъкмо сега.

Той съобщи пред Иванов, че в негово лице ще срещнат поддръжка в много от техните начинания.

Кандидатът за министър председател подсети, че най – огромен късмет да се осъществя държавно управление има с първия мандат, т.е. този, който е връчен на ГЕРБ – СДС. Вероятността, по думите му, България да има кабинет и да не отиде на избори при втория и третия мандат е минимална.

Проф. доктор Габровски не пропусна да спомене, че обществото ни е обезпокоено от инфлацията сега.

Очаква се идната седмица да бъде показан кабинет, койкто ще бъде от хора в разнообразни области и надалеч от политиката. Някои от имената са с безспорни качества, заяви проф. доктор Габровски.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР